Onze ambitie is: Opvang bieden die zoveel mogelijk aansluit op uw wensen en u op die manier de mogelijkheid bieden om de opvang van uw kind goed te kunnen combineren met uw werk of studie en uw gezinssituatie. Waarbij wij streven voor de optimale mix vinden tussen aandacht voor eigenheid van het individuele kind en de aandacht voor de groepsprocessen.

Wie zijn wij?

Kinderopvang de Toverfluit haar team bestaat uit pedagogisch medewerksters en een meewerkend directrice. De pedagogisch medewerksters welke op de groepen staan hebben allemaal een pedagogische opleiding gericht op kinderen als achtergrond. In de Buitenschoolse opvang staat het aspect “vrije tijd” centraal. De tijd na school is de vrije tijd van het kind. Op de BSO vullen wij deze tijd met een breed aanbod van activiteiten om de ontwikkeling van kinderen zo uitgebreid mogelijk te stimuleren. Het uitgangspunt is dat het voor kinderen van de BSO vooral leuk en ontspannend moet zijn of uitdagend en stoer. Voor de ouder is het belangrijk dat hun kind op de BSO veilig wordt opgevangen en dat het kind het er naar zijn zin heeft.

Kinderopvang de Toverfluit biedt:
Op onze locatie Akkerseweg in Hedel  alleen dagopvang 0-4 jaar aan.
Op onze locatie bij basisschool de Pollenhof in Hedel  VSO (voorschoolse opvang kan enkel worden afgenomen indien het kind één of meerdere dagdelen de BSO bezoekt) en BSO (buitenschoolse opvang) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Vakantieopvang is er op maandag, dinsdag en donderdag.
Wij streven ernaar dat kinderopvang de Toverfluit voor kinderen van 3 maanden tot 13 jaar, naast thuis een plek is waarin wij de kinderen verzorgen, spelenderwijs ondersteunen en stimuleren, laten ontdekken, spelen, ontmoeten, leren en vrienden maken.

Er is op de BSO op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag plaats voor 22 kinderen, de leeftijdsopbouw met een groep kinderen variërend in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (verticale groep). Voor deze “Belhamels” gaat het echte leven én avontuur beginnen binnen de Pollenhof. Er is een basisgroep ingericht binnen de school waar de kinderen in alle vrijheid kunnen ontdekken, spelen en bewegen. Als de aanwezige kinderen vallen in de leeftijdscategorie van 4 tot 13 jaar (dit is meestal zo) dan mag er 1 leidster op een groep staan van 11 kinderen, als er meer dan 11 kinderen aanwezig zijn dan staan er dus 2 leidsters op de groep. Als er enkel kinderen aanwezig zijn in de leeftijd tot 7 jaar dan is de benodigde inzet 1 op 10. Als er alleen kinderen zijn van 7 jaar en ouder dan mag er 1 leidster staan op 12 kinderen.

Belangrijke instanties:

Kinderdagverblijf De Toverfluit | Akkerseweg 11b | 5321 HG, Hedel  |  Telefoon: 073-5994­593  |  info@kdvtoverfluit.nl